Nytt kurs: Stillaskurs for inntil 9 meter med fallsikring

Vi har lansert et nytt stillasbyggerkurs for de som skal bygge stillas inntil 9 meter og som dekker den teoretiske delen av opplæringen. Kurset inkluderer også en egen del om fallsikring.

Kurset er bygget opp i moduler på en lettfattelig og oversiktlig måte med bruk av videoer og illustrasjoner. Underveis i kurset er det også spørsmål som må besvares og oppgaver som må løses for å sikre at man tilegner seg nødvendig kompetanse gjennom kurset. Den praktiske delen kan eksempelvis gjennomføres i egen bedrift eller hos Trygg Kurs i samsvar med myndighetenes krav til praktisk opplæring.

I henhold til «Forskrift om utførelse av arbeid» nr. 1357, § 17, skal arbeidsgiver sørge for opplæring av arbeidstakere som skal arbeide med montering, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv over to meter i standardoppstilling (gjelder også rullestillas). I kurset har vi også inkludert kurs i fallsikring da det er viktig at de som bygger stillas benytter fallsikringsutstyr, og dermed skal ha opplæring i fallsikring og bruk av fallsikringsutstyr («Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning» Kap. 8 § 8-1 Gjennomgående krav til opplæring). Arbeidsgiver er ansvarlig for at arbeidstakeren har den nødvendige opplæringen.

Det er som med annen opplæring fordeler og ulemper knyttet til nettkurs, men det er utvilsomt store fordeler. Nettkurs er en fleksibel opplæringsform som gir deltakerne mulighet til å ta kurset når det passer de og der det passer de. På den måten sparer man store ressurser på logistikk og administrasjon, man slipper også utfordringen med å ta ut store deler av arbeidsstokken samtidig. Med tanke på læringsutbytte har nettkurs også den fordelen at man kan kjøre kurset i eget tempo og eventuelt repetere innhold man er usikker på.

Nysgjerrig på nettkurs men ikke helt sikker på om det er noe for din bedrift? Vi ønsker å tilpasse oss opplæringsbehovet til din bedrift og tilbyr derfor flere forskjellige typer opplæringsformer.
Vi oppfordrer deg til å ta kontakt med oss på kundesenter@tryggkurs.no eller på tlf 21544010 for uforpliktende prat om kurs og opplæring.

Er du klar for å ta stillaskurs på nett? Da kan du kjøpe tilgang til det direkte i vår nettbutikk.

Trenger du kun opplæring for å kunne bygge stillas inntil 5 meter? 2-5 meter kurset vårt finner du her.

SPRÅK
Top

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrev med nyheter og aktuelt fra Tryggportalen