Brukerlisenser

Brukerlisenser

Brukerlisenser gjør det mulig å kjøpe kurs til andre enn deg selv. Du kan kjøpe én eller flere lisenser til et hvilket som helst kurs. Merk at det kun er mulig å kjøpe lisenser til ett kurs av gangen. Hvis du ønsker å kjøpe lisenser til flere kurs eller andre enkeltkurs til deg selv må du kjøpe disse i separate ordre.

Slik kjøper du en brukerlisens


Nederst på siden for det enkelte produkt finner du en boks med tittelen: Brukerlisenser. Klikk på knappen «Kjøp brukerlisenser».

På neste side bestemmer du antall lisenser du ønsker å kjøpe og klikker på «Kjøp». Du kan utvide antall lisenser på et senere tidspunkt. (Merk at ved kjøp av lisenser kan man kun kjøpe én type kurs av gangen. Dersom du ønsker flere typer kurs må disse bestilles i separate ordre.)

I kassen oppgir du betalingsopplysninger og velger betalingsmetode. Nederst i skjemaet er det et felt under «Brukerlisenser» hvor du kan angi ønsket navn på denne lisensgruppen. Dersom du ikke oppgir et navn vil feltet fylles ut automatisk med kursnavn og bestillingsdato.

Administrering og aktivering av brukerlisenser


Når du har kjøpt en eller flere brukerlisenser vil du få tilgang til en ny side i menyen som heter «Mine lisenser». Her administrerer du brukerlisensene du har kjøpt og kan se om de tildelte lisensene er påbegynt og/eller fullført.

Øverst på siden står navnet på gruppen du leder, dersom du leder flere grupper kan du velge hvilken gruppe du ønsker å administrere i nedtrekksmenyen. Når du har valgt gruppe vil du se i feltet under hvilket kurs denne gruppelisensen gir tilgang til.

I seksjonen «Kursdeltakere» ser du en oversikt over alle kursdeltakere som har fått tildelt lisens, og om de har påbegynt eller fullført kurset. Du kan også se hvor mange brukerlisenser som er benyttet og hvor mange som er igjen.

For å legge til en eller flere kursdeltakere klikker du på «Legg til kursdeltaker» og velger «Åpne skjema». Da vil du få opp et skjema der du kan registrere navn og e-post til de personer du ønsker å invitere som kursdeltakere.

Du vil få opp like mange felt som det er ledige brukerlisenser i gruppen. Alle som du registrerer vil få en invitasjon til kurset på e-post. Hvis de allerede har registrert en bruker på Tryggportalen vil kurset bli tilgjengelig på «Min side» når de logger inn. Hvis kursdeltakeren ikke har en bruker fra før vil det bli opprettet en bruker basert på de opplysninger du gir her og de vil bli tilsendt passord og instruksjon om hvordan de logger seg inn. Når de har logget seg inn vil de også finne kurset på «Min side».

Hvis du ønsker å legge til flere brukerlisenser til din gruppe klikker du på «Øk antall lisenser i denne gruppen». Da vil du bli tatt direkte til handlekurven der du kan kjøpe flere lisenser.

Legg til gruppeledere

I hver gruppe er det i utgangspunktet satt opp én gruppeleder. (Du vil automatisk bli registrert som gruppeleder for de gruppelisensene du selv kjøper). Men du kan også invitere andre til å fungere som gruppeleder. Det gjør du gjennom å klikke på «Legg til gruppeleder» og fylle ut skjemaet.

Hver gruppeleder vil få tilgang til siden «Mine lisenser» og mulighet til å administrere den tildelte gruppen på lik linje med deg. Merk at alle gruppeledere har samme rettigheter i de gruppene de blir invitert til; som å øke antall brukerlisenser, invitere og ta vekk kursdeltakere og invitere nye gruppeledere. De du inviterer som gruppeledere vil få en e-post som opplyser om at de har blitt tildelt denne rollen. Hvis de ikke allerede har en bruker på Tryggportalen vil det opprettes en bruker basert på de opplysningene du oppgir i skjemaet. De vil få passord og instruksjon tilsendt på e-post.

Følg dine kursdeltakeres progresjon

I kursdeltakeroversikten kan du se hvilke deltakere som har påbegynt og/eller fullført kurset. Når en kursdeltaker fra gruppen fullfører et kurs vil deltakeren og gruppeleder(e) få en melding om dette på e-post, selve kursbeviset vil være vedlagt i PDF-format.

En kursdeltaker som ikke har påbegynt sitt kurs kan når som helst fjernes fra listen over registrerte kursdeltakere. Da vil den brukerlisensen igjen bli tilgjengelig og en ny kursdeltaker kan inviteres.