Personvernerklæring og samtykke til bruk av data hos Trygg Kurs AS

Personvern handler om tiltro og det er viktig for oss at du kan stole på oss. For at du skal føle deg sikker når du er inne på nettsidene våre er vi nøye med å overholde gjeldende lover og regler når vi behandler de personlige opplysningene du gir oss.Her informerer vi deg om når og hvordan vi samler inn og behandler slike data. Personvernerklæringen nedenfor angir:

  • hvilke opplysninger som registreres om deg når du besøker nettsidene våre, og hva vi bruker dem til (med nettsidene våre mener vi tryggkurs.no og tryggportalen.no)
  • hva vi lagrer av informasjonen du legger inn når du melder deg på et kurs og hva vi bruker den til
  • hva vi lagrer av informasjonen du kjøper et nettkurs på tryggportalen.no
  • hva vi lagrer av informasjonen når du sender oss en forespørsel og hva vi bruker den til
  • hvilke leverandører som leverer IT-systemene våre
  • hvem du kan kontakte hvis det er noe du lurer på

Ansvarlig selskap og brukers rettigheter

Ansvarlig selskap for innsamling, bearbeiding og bruk av dine personlige opplysninger slik datavernlovgivningen definerer det, er Trygg Kurs AS, org. nr: 987735155 (heretter: Trygg Kurs). Trygg Kurs kan du kontakte på denne adressen:

  • Post: Trygg Kurs AS, Storgata 8, 0155 Oslo
  • E-post: kurs@tryggkurs.no

Du kan til enhver tid få innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg eller gjøre bruk av retten du har til å sperre eller slette dataene. I så fall kan du kontakte oss på en av disse adressene. Hvis du ønsker å imøtegå Trygg Kurs sin innsamling, bearbeiding eller bruk av opplysningene om deg slik disse personvern bestemmelsene eller deler av dem angir, kan du gjøre innsigelsene dine gjeldende per e-post eller brev til adressen ovenfor.

Innsamling, bearbeiding og bruk av personlige opplysninger

Personlige opplysninger er opplysninger om faktiske eller personlige forhold omkring en person eller en person som det er mulig å identifisere. Dette gjelder f.eks. navnet ditt, telefonnummeret, adressen, fødselsdato og alle opplysninger du gir når du registrerer deg eller oppretter en kundekonto.

Hvordan samler vi inn personopplysninger, hvordan lagrer vi de og hvordan bruker vi de?

Trygg Kurs lagrer ikke inn andre personopplysninger enn de du oppgir til oss frivillig. Nedenfor har vi beskrevet de forskjellige måtene du kan sende oss personopplysninger på og hva vi gjør med disse i etterkant.

Når du sender inn et kontaktskjema på tryggkurs.no vil informasjonen bli overført til vårt kundeoppfølgingssystem, SuperOffice, slik at vi på best mulig måte kan følge opp interessen du har vist for våre tjenester og produkter. Dataene vil bli lagret i 2 år. Om henvendelsen medfører at vi inngår et kundeforhold vil andre hensyn avgjøre hvor lenge dataene vil bli lagret. (Se avsnitt om «Lagring av dokumentasjon»).

Når du sender inn et kontaktskjema på Kursguiden.no vil informasjonen bli overført til vårt kundeoppfølgingssystem, SuperOffice, slik at vi på best mulig måte kan følge opp interessen du har vist for våre tjenester og produkter. I tillegg til at dataene blir overført til SuperOffice, vil en kopi av henvendelsen også ligge i systemene til Kursguiden. Dataene vil bli lagret i 2 år. Om henvendelsen medfører at vi inngår et kundeforhold vil andre hensyn avgjøre hvor lenge dataene vil bli lagret. (Se avsnitt om «Lagring av dokumentasjon»).

Når du melder deg på et kurs på tryggkurs.no registreres de opplysningene du oppgir direkte i vårt kursadministrasjonssystem FrontCore (samme selskap som Kursguiden). Informasjonen brukes til å registrere deg som deltaker på et kurs, sende e-post- og sms-varsel i forkant av kurs og til å produsere kursdokumentasjon. Denne informasjonen slettes ikke fordi det er behov for å lagre dokumentasjon om hvem som har deltatt på kursene vi har avholdt.

Når du melder deg på et kurs hos vår samarbeidspartner kursguiden.no registreres de opplysningene du oppgir direkte i vårt kursadministrasjonssystem FrontCore (samme selskap som Kursguiden). Informasjonen brukes til å registrere deg som deltaker på et kurs, sende e-post- og sms-varsel i forkant av kurs og til å produsere kursdokumentasjon. Denne informasjonen slettes ikke fordi det er behov for å lagre dokumentasjon om hvem som har deltatt på kursene vi har avholdt.

Når du melder deg på et av våre kurs via vår samarbeidspartner Kursagenten, videresender Kursagenten den informasjonen du har oppgitt til vår e-postadresse kurs@tryggkurs.no slik at vi kan legge denne informasjonen inn i vårt administrasjonssystem, FrontCore. Informasjonen brukes til å registrere deg som deltaker på et kurs, sende e-post- og sms-varsel i forkant av kurs og til å produsere kursdokumentasjon. Denne informasjonen slettes ikke fordi det er behov for å lagre dokumentasjon om hvem som har deltatt på kursene vi har avholdt. Kursagenten oppbevarer ikke denne informasjonen.

Om du sender oss en e-post med forespørsel om å bli meldt på et kurs, vil vi legge inn den informasjonen du oppgir i vårt kursadministrasjonssystem FrontCore (samme selskap som Kursguiden). Informasjonen brukes til å registrere deg som deltaker på et kurs, sende e-post- og sms-varsel i forkant av kurs og til å produsere kursdokumentasjon. Denne informasjonen slettes ikke fordi det er behov for å lagre dokumentasjon om hvem som har deltatt på kursene vi har avholdt. Selve e-posten du sender vil ikke slettes.

Om du sender oss en e-post med kontaktinformasjon og med ønske om å bli kontaktet. vil informasjonen bli overført til vårt kundeoppfølgingssystem, SuperOffice, slik at vi på best mulig måte kan følge opp interessen du har vist for våre tjenester og produkter. Dataene vil bli lagret i 2 år. Om henvendelsen medfører at vi inngår et kundeforhold vil andre hensyn avgjøre hvor lenge dataene vil bli lagret. (Se avsnitt om «Lagring av dokumentasjon»).

På tryggkurs.no er det via et skjema levert av Sumo (https://sumo.com/) mulig å melde seg på vårt nyhetsbrev. Nødvendig informasjon er din e-postadresse, det er frivillig å registrere navnet sitt. Informasjonen som legges inn via dette skjemaet lagres i vår e-postliste hos leverandøren MailChimp (https://mailchimp.com). E-postadressen blir så lagt inn i, SuperOffice som vi benytter for å sende ut nyhetsbrev.

For å kjøpe og gjennomføre nettkurs på Tryggportalen må du registrere en personlig bruker. For å gjøre det må du oppgi ditt navn og epostadresse. Ved kjøp må du også registrere en faktura-adresse. Hvis du velger å betale med faktura vil vi dele dine fakturapplysninger med vår betalingspartner PayEx. For mer informasjon om hvordan PayEx håndterer disse opplysningene se payex.no. Når du gjennomfører et kurs vil dine kursresultater og kursbevis bli lagret på ubestemt tid slik at du kan logge deg inn på et hvilket som helst tidspunkt for å hente ditt kursbevis. Når du sender inn et kontaktskjema på Tryggportalen vil dette sendes videre som epost og bli lagret i våre interne e-postsystemer. Du kan når som helst be om en oversikt over den informasjon som er lagret om deg eller be om å få dine data slettet. Slike henvendelser rettes til support@tryggportalen.no.

Sertifisert og dokumentert sikkerhetsopplæring

Kursdeltakere som gjennomgår dokumentert og sertifisert sikkerhetsopplæring er avhengig av å kunne dokumentere dette overfor tilsynsmyndigheter. Derfor utsteder Trygg Kurs kursbevis til de som gjennomgår slik opplæring. Opplysninger om hvilke kurs en deltaker har gjennomført hos oss blir lagret på server. Dermed kan vi utstede en kopi om en deltaker skulle være uheldig å miste beviset sitt.

Bruk av dine personopplysninger til markedsføringsformål

I tillegg til å behandle opplysningene dine i forbindelse med henvendelser du gjør hos Trygg Kurs, bruker vi dem til følgende formål: For å kunne forbedre og tilpasse opplevelsen du har av hjemmesiden vår og gjøre den mer kundevennlig; for å kommunisere med deg om henvendelsen din og for å kunne anbefale tjenester som har interesse for deg.

Til dette bruker vi informasjon vi har lagret, f.eks. opplysninger om hvilken type terminal du bruker, internettforbindelsen, operativsystemet, plattformen, dato og tidspunkt du besøkte hjemmesiden samt hvilke sider du så på og informasjon du gir oss (inkludert slike som sendes eller genereres automatisk).

Du kan til enhver tid motsette deg bruk av personopplysningene dine til reklameformål – helt eller på enkelte områder. Det koster deg ikke mer enn overføringen av meldingen til oss. Det er tilstrekkelig med en meddelelse i tekstform til en av kontaktadressene som oppgis under “Ansvarlig selskap og brukers rettigheter” (e-post eller brev).

Nyhetsbrev

For å sende ut nyhetsbrevet bruker vi den e-postadressen du har oppgitt: Vi trenger en bekreftelse fra deg på at du, som eier av e-postadressen, er inneforstått med å motta nyhetsbrevet. Tjenesten vi benytter for utsendelse av nyhetsbrev er SuperOffice og MailChimp. Formålet med vårt nyhetsbrev er å informere kunder om relevante nyheter, kampanjer, tips og aktuelle kurs. Det er frivillig for våre kunder om de ønsker å motta nyhetsbrev. Med SuperOffice og Mailchimp deles kun din e-postadresse og navn.

For mer informasjon rundt hvordan SuperOffice og Mailchimp håndterer GDPR, se www.superoffice.no og www.mailchimp.com

Hvis du senere ikke lenger ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du avbestille det, uten at det oppstår andre kostnader enn for å sende meldingen. Det er tilstrekkelig med en meddelelse i tekstform til en av kontaktadressene som oppgis under “Ansvarlig selskap og brukers rettigheter” (e-post eller brev). Selvfølgelig finnes det også en avbestillingslenke i hvert nyhetsbrev.

Nettbannere

Opplysningene som samles når du besøker siden, brukes også til å vise deg spesielle nettbannere. Dette er reklame som vi gjør på andre nettsider. Som oftest brukes såkalte cookies eller piksler i den forbindelse. Vi har som mål å gjøre reklamen du mottar mer nyttig og interessant for deg.

Derfor vil du hovedsakelig se nettbannere med tjenester som du har sett på, eller som ligner på tjenester du har sett på, på sidene våre (såkalt retargeting). Når det gjelder nettbannere bruker vi utelukkende data-pseudonymer; klartekst-informasjon om deg som person (f.eks. navnet eller e-postadressen din) blir ikke lagret i cookiene.

Du finner mer informasjon om cookies, piksler og retargeting under “Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)” i denne erklæringen.

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Aksept av cookies er ikke en forutsetning for å besøke hjemmesiden.
Som en del av vårt arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted for deg, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet vårt. Til dette arbeidet bruker vi informasjonskapsler (cookies). Cookies er små tekstfiler som nettstedet lagres på din datamaskin. Ingen av informasjonskapslene vi bruker gjør at vi kan knytte sammen informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) har innstillinger som gjør at de aksepterer cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Vær oppmerksom på at å slå av cookies vil føre til at svært mange nettsider ikke vil fungere optimalt. Det gjelder også vårt nettsted.

Cookies og loggfiler

Kort om cookies i bruk på tryggkurs.no

Dette nettstedet bruker cookies for å spore besøk (Google), håndtere påmelding til kurs (Kursguiden), vise nyhetsbrevpåmelding (Sumo), håndtere videoavspilling (Vimeo og Youtube), og for å kunne vise relevante annonser gjennom Facebook og Google/Doubleclick sine annonsenettverk.

Kort om cookies i bruk på tryggportalen.no

Tryggportalen bruker cookies for å styre tilgang til nettstedet, spore besøk (Google) og håndtere ordre. Cookies er nødvendig for å kunne logge inn, kjøpe produkter og gjennomføre kurs på nettstedet.

Google Analytics

Trygg Kurs bruker analyseverktøyet Google Analytics for trafikkmåling og -analyse av nettstedet. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjonen Google samler om bruken av denne nettsiden overføres til en Google-server i USA og lagres der. Hvis IP-anonymisering aktiveres på denne nettsiden vil IP-adressen avkortes før den sendes innenfor EU eller EØS-området. Kun i unntakstilfeller vil hele IP-adressen sendes til en Google-server i USA før den avkortes der. Den anonymiserte IP-adressen som nettleseren din sender til Google Analytics sammenholdes ikke med andre data hos Google.

Du kan hindre at opplysningene som registreres i cookiene (inkl. IP-adressen) overføres til og behandles av Google ved å laste ned og installere en plugin som du finner på denne lenken: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=no

Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Slik sletter du informasjonskapsler (cookies) fra nettleseren

På nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

Loggfiler

Hver gang du går inn på en av Trygg Kurs nettsider sender nettleseren opplysninger om bruken og lagrer dem i såkalte loggfiler. Disse datapostene inneholder følgende opplysninger: Dato og klokkeslett for besøket, navnet på nettsiden, IP-adressen, referanse-URL (siden du kom til siden fra), overført datamengde, samt informasjon om nettleserversjon og produkt.

Vi analyserer disse loggfilene for å kunne forbedre tilbudet og Trygg Kurs og gjøre den mer brukervennlig, finne og rette eventuelle feil og kontrollere server-kapasiteten vår. Vi bruker også loggfilene til å avverge angrep på Trygg Kurs – f.eks. såkalte tjenestenektangrep, som har til hensikt å blokkere Trygg Kurs ved å overbelaste den.

Søk

Trygg Kurs lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på vårt nettsted via Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adresser.

Retargeting og datainnsamling for nettbannere tredjepart

I sammenheng med retargeting og bannerreklame bruker vi tjenester fra tredjeparter som plasserer cookies på nettsidene våre. Vi bruker disse tjenestetilbyderne:

Doubleclick by Google, Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;
https://www.google.com/intl/no/policies/technologies/ads/

Aktører vi deler data med

For å kunne håndtere henvendelser og gi deg en bedre brukeropplevelse deler vi data med følgende aktører:

SuperOffice
Vi bruker SuperOffice CRM Online som er et skybasert kundeoppfølgingssystem og lagrer personopplysninger i dette systemet som vi benytter for å kunne håndtere henvendelser og følge opp våre kunder.

SuperOffice Norge AS, Wergelandsveien 27, 0167 OSLO, Norge
Telefon 23 35 40 00

FrontCore
FrontCore leverer vårt kursadministrasjonssystem og står bak www.kursguiden.no. Vi bruker dette systemet i forbindelse med administrering av kurs og dokumentasjon.

FrontCore, Rolvsbuktveien 4D, 1364 Fornebu
Tlf 23227200, e-post: info@frontcore.com

Arvato
Arvato er vår leverandør av tjenester av fakturakjøp og fakturaadministrasjon. Dette betyr at utgående fakturaer fra Trygg Kurs enten vil bli kjøpt og/eller administrert av Arvato. I begge tilfeller medfører dette at Arvato følger opp fakturaer, håndterer innbetalinger og sørger for utsendelse av betalingspåminnelser og overføring til inkasso om nødvendig. Informasjon som våre kunder oppgir til oss som er nødvendig for å kunne sende en faktura, som f.eks. adresse, innkjøpsnummer, e-postadresser osv. deles med Arvato for at de skal kunne levere tjenesten vi har bestilt.

Arvato Finance Kundeservice
+47 22 87 89 70
Besøksadresse: Kongens gate 6, 0153 Oslo
Postadresse: Postboks 331 Sentrum, 0101 Oslo

PayEx
PayEx håndterer alle kortbetalinger på Tryggportalen. For mer informasjon se våre kjøpsvilkår og payex.no.

PayEx Norge AS, org. nr. 979 315 503
Kongensgt 6, 0153 Oslo
PB 613 Sentrum, 0106 Oslo
Sentralbord: +47 22 03 63 00
e-post: info@payex.com

Sikker dataoverføring

Vi overfører personopplysningene dine sikkert og kryptert. Vi bruker krypteringssystemene TLS (Transport Layer Security) og SSL (Secure Socket Layer).

Videre sikrer vi nettsidene og systemene våre med tekniske og organisatoriske tiltak mot tap, ødeleggelse og uvedkommendes tilgang, manipulering og overføring av opplysninger om deg.

SPRÅK
Top

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrev med nyheter og aktuelt fra Tryggportalen